Posted on Leave a comment

Kafun eindelijk binnen

Na lang wachten en extra vertraging door de douane hebben wij vandaag eindelijk de nieuwe oogst Kafun binnen! Deze thee van de Benifuuki struik bevat in de basis het hoogste percentage gemethyleerde EGCG (antioxidant). Daarnaast wordt het verbouwd in de Japanse prefectuur Miyazaki met de meeste blootstelling aan zonneschijn hetgeen het vormen van antioxidanten als catechinen ook nog eens bevorderd.

Van elke oogst gaat er een monster naar een laboratorium in Duitsland waar precies onderzocht wordt welk percentage van welke antioxidanten er aanwezig zijn. Dat wijkt jaarlijks niet heel veel af maar het is goed om het in de gaten te houden. De nieuwe resultaten zijn nog niet binnen maar omdat veel van onze klanten al enkele maanden op deze thee wachten versturen we de Kafun nu nog even met het label van de vorige oogst. Zodra de nieuwe percentages bekend zijn zullen we dit aanpassen op het label en op de website.

Bancha van familie Morimoto
Met dezelfde container als de Kafun is ook de Yanagicha / Miyazaki Bancha van familie Morimoto binnengekomen. Deze thee hebben onze klanten nog langer moeten missen. Deze Bancha onderscheidt zich door zijn bloemige geur en typische sterke Bancha smaak, die toeneemt in kracht bij elke infusie (5 x is geen enkel probleem). De latere infusies doen bijna denken aan Oolong, hoewel deze thee niet gefermenteerd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *