Posted on Leave a comment

Goed nieuws / Bekende namen of kwaliteit? / Nieuw onderzoek

Je wilt iets gaan kopen maar het aanbod is overweldigend, je ziet door de bomen het bos niet en kiest dus uiteindelijk voor iets dat je, bewust of onbewust, herkent. Een naam bijvoorbeeld. Ken je dat?

Bekende naam of kwaliteit?
Door vragen van klanten naar bekende namen hebben wij vorige week weer een aantal populaire theesoorten geproefd. Ook deze keer hebben wij weer gekozen voor KWALITEIT boven naamsbekendheid.
We proefden eerst een aantal witte theesoorten, waaronder Lung Ching, en vergeleken ze daarna met de witte theeën die wij al in ons assortiment hebben. Net als in veel eerdere proeverijen bleek ook nu weer dat de ‘bekende namen’ niet konden tippen aan bijvoorbeeld onze China Tian Mu Superior en China Moonlight 1st Grade, theeën waar veel minder mensen van hebben gehoord.

Wij kiezen ervoor om kwaliteit voorrang te geven maar blijven ook zoeken naar interessante uitbreidingen voor ons assortiment. Zo proefden we deze week bijvoorbeeld ook een Darjeeling FTGFOP 2nd flush. Over het algemeen genomen is een thee van de 2e oogst krachtiger en minder subtiel van smaak dan van een 1e oogst. Een thee van de 2e oogst is gewoonlijk ook goedkoper. In dit geval is dat echter niet zo. Een thee als deze hebben wij nog niet in ons assortiment en de kwaliteit is van een dusdanig hoog niveau dat we toch hebben besloten het binnenkort in onze winkel op te nemen.

Goed nieuws!
Over prijzen gesproken. Elk jaar rond deze tijd bepalen wij onze nieuwe prijzen voor het komende jaar gebaseerd op de inkoopprijzen van het moment. Dat is voor ons altijd spannend aangezien we in principe onze prijzen natuurlijk niet willen verhogen. Door het steeds populairder worden van hoge kwaliteit biologische thee en de daardoor stijgende prijzen op de wereldmarkt konden wij er de laatste jaren echter niet onderuit om een groot aantal van onze prijzen te verhogen. Gelukkig hoeft dat dit jaar slechts een heel klein beetje en maar bij 3 van onze circa 100 theesoorten (China Pouchong Wanjia Oolong, Darjeeling Springtime FTGFOP1 first flush en Assam Bherjan TGFOP. Alle andere prijzen blijven ongewijzigd.

Nieuw onderzoek m.b.t. flavonoïden in appelen en groene thee
Appelen en groene thee zijn rijk aan flavonoïden. Van deze plantaardige voedingsstoffen is bekend dat ze ontstekingsremmend werken en een krachtige antioxidantwerking hebben. Volgens een nieuwe publicatie in het blad Nature Communications hebben mensen die voedingsmiddelen eten die rijk zijn aan flavonoïden minder kans om te overlijden aan kanker of hart- en vaatziekten.
Lees hier meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *