Posted on

Een gezond leven met goede thee (Introductie)

We zijn wat we eten (en drinken). Als we dit niet te letterlijk nemen zit er veel waarheid in deze uitspraak.

Stéphane Erler, een thee-expert uit Taiwan, heeft besloten hier een cursus over te maken. De cursus is gratis en wordt op YouTube geplaatst. De introductie is recentelijk gepubliceerd. Maandelijks komt er een vervolg.

De cursus behandeld verschillende onderwerpen m.b.t. gezondheid en richt zich op een gezond leven met behulp van thee. Eén van de uitspraken van Stéphane is ‘A healthy body enables individuals to reach their full potential and achieve their goals easily’. Een open deur? Ja natuurlijk, maar het is goed hier zo nu en dan aan herinnerd te worden in ons veelal (erg) drukke bestaan.
De introductie is wat lang (ruim een half uur) maar absoluut de moeite waard. Ga er op je gemak voor zitten, met je favoriete thee naast je, en laat je inspireren.
Mocht je onverhoopt geen half uur vrij kunnen maken dan staan hier onder een paar punten waar je ook in kunt stappen:
08:46 De invloed van suiker en kunstmatige smaakstoffen op je smaakpapillen en gezondheid
11:29 Het trainen van je smaakpapillen helpt je natuurlijke smaken te herkennen en gezondere keuzes te maken
19:35 Hoe het drinken van thee ons kan helpen langzamer te eten en meer te genieten
Tegen het einde van de video spreekt Stéphane ook over de gezondheidsaspecten van het drinken van thee tijdens de maaltijd i.p.v. andere dranken. Uiteraard is thee veel beter dan vele andere dranken maar andere experts zijn ook van mening dat het nog gezonder is om helemaal niet te drinken tijdens, of vlak voor of na, het eten. Een uitzondering hierop is wellicht rode wijn (zie hiervoor De Franse Paradox).