Posted on

4 voordelen van L-theanine in thee

L-Theanine is een uniek aminozuur dat bijna uitsluitend voorkomt in theeplanten en sommige soorten paddenstoelen. Er is aangetoond dat het een aantal voordelen heeft, waaronder het verminderen van angst, het verbeteren van focus en aandacht, het stimuleren van het immuunsysteem en het bevorderen van ontspanning.

Een van de meest bekende voordelen van L-Theanine is het vermogen om angst te verminderen. Onderzoek heeft aangetoond dat het kan helpen om angst en stress te verminderen en om ontspanning te bevorderen. Dit maakt thee het perfecte drankje bij angststoornissen, maar ook voor mensen die stress en spanning ervaren in hun dagelijks leven.

L-Theanine (in combinatie met cafeïne) blijkt ook de focus en aandacht te verbeteren. Het is aangetoond dat het de cognitieve functies verbetert, waaronder aandacht, geheugen en reactietijd. Dus ook voor mensen die gefocust en alert moeten blijven voor hun werk of studie is thee een goed idee.

Naast de cognitieve voordelen, is ook aangetoond dat L-Theanine (samen met EGCG dat ook van nature aanwezig is in thee) het immuunsysteem stimuleert. Men denkt dat het ontstekingsremmende eigenschappen heeft, die kunnen helpen om ontstekingen door het hele lichaam te verminderen en de algehele gezondheid te ondersteunen.

Ten slotte staat L-Theanine bekend om zijn vermogen om ontspanning te bevorderen en de slaapkwaliteit te verbeteren.

Je zou je bijna af gaan vragen waarom niet iedereen thee drinkt 🙂