Posted on

water, Water & WATER

Ik herinner mij nog goed wat ik dacht toen begin jaren ’90 een waterwinkel werd geopend in Rotterdam, aan de Veerhaven naast het Volkenkundig Museum: ‘Dat gaat ‘m niet worden met al die nuchtere Rotterdammers’. Ik wist toen al wel dat er een verschil was tussen verschillende soorten mineraalwater, maar een winkel met honderden verschillende soorten 30 jaar geleden in Rotterdam…

Zij waren hun tijd ver vooruit (en hadden een betere locatie kunnen kiezen) maar deze mensen wisten wel iets dat veel mensen zich nu nog steeds niet realiseren: er is water en Water en WATER en…

En dat water is een zeer belangrijk onderdeel van je kopje thee. Als je water niet goed is kun je nog zo’n mooie thee kopen, het resultaat is ver van optimaal. En dat is toch wel erg zonde van zo’n goede thee! Wij namen eens een zakje China Jasmin Phoenix Dragon Pearls mee naar vrienden in Dublin. Met het kraanwater in de Ierse hoofdstad verloor de thee niet alleen haar heerlijke subtiele smaak, het was gewoon smerig!

De kwaliteit van leidingwater verschilt enorm per locatie (ook binnen Nederland en België). Dit kan liggen aan de bron maar ook aan de ouderdom van het leidingnetwerk.

Doe is een test en zet een kopje thee met kraanwater en eenzelfde met Spa Blauw (Onderzoeken m.b.t. pH-waarde en gehalte aan mineralen wijzen uit dat Spa Blauw de beste algemeen verkrijgbare optie is).

Standaard je thee zetten met Spa Blauw is misschien wel chique maar al de plastic flessen als afval wat minder. Wij hebben jaren gebruik gemaakt van een Britta filter en hebben recentelijk een 12 liter Berkefeld aangeschaft (er zijn ook kleinere) waar we ook zeer tevreden over zijn. Beide filtersystemen kunnen we van harte aanraden om mogelijk nog meer uit een goede thee te halen.

En als we het dan toch over het optimaliseren van je thee-ervaring hebben… Vorige week introduceerden we een aantal nieuwe theekopjes. Hieronder de eerste 2 reacties van klanten m.b.t. de rode, blauwe, groene en groen/blauwe kopjes:

‘Zo blij mee, de thee smaakt echt veel beter uit deze kopje. Terwijl ik al heel wat kopjes heb geprobeerd. Dank!!’

‘Nondedju salamanders wat een mooi thee kopje’