Posted on

Avanz Stevia, natuurlijke zoetstof zonder naar nasmaakje

Wanneer je al enige tijd klant bent van BioThee zal het ondertussen duidelijk zijn dat puur & gezond voor ons persoonlijk een manier van leven is en geen verkooptrucje.
Thuis zijn we altijd bezig met kijken naar wat het beste is voor ons lijf. Bij ons is het gebruik van koolhydraten en suikers minimaal. Wij hebben meerdere soorten natuurlijke zoetstoffen geprobeerd die smaakrijk zijn en makkelijk in gebruik. Stevia staat op de top van de lijst omdat het geen piek in je bloedsuiker veroorzaakt. Maar de meeste stevia’s die je op de markt vindt hebben een naar nasmaakje, waardoor de fijnproevers het niet willen gebruiken. Maar… ruim 10 jaar geleden hebben we één soort gevonden die geen bijsmaak heeft en die perfect is voor bijvoorbeeld een glaasje versgeperste  citroenlimonade met munt (het voorjaar is er bijna:)), of om toe te voegen aan slagroom. Bij ons is het al jaren in gebruik. Zo hebben we besloten om het toe te voegen aan het assortiment van BioThee. Niet omdat we adviseren om stevia in je thee te doen (wel in ice tea), maar als ondersteuning bij het bewust omgaan met wat je eet en drinkt. Absoluut de moeite waard om dit uit te proberen.

Je kunt kiezen uit 2 formaten: 100 ml (gaat heel lang mee) voor in de keuken of kantoor en een klein flesje van 10 ml om altijd bij je te hebben. Deze laatste is ook perfect om het uit te proberen.

Stevia, een vaste plant van de composietenfamilie, heeft zijn oorsprong in het grensgebied van Brazilië en Paraguay. Onder de steviaplanten is de Stevia Rebaudiana Bertoni de zoetste variant. Het extract stevioside, afkomstig van deze plant, is 250 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker en bevat geen koolhydraten, suiker, vet, cholesterol en slechts minimale calorieën. De stevioside wordt in Paraquay verwerkt tot dit extract dat Avanz sinds 2004 op de Nederlandse markt brengt.
https://www.biologischethee.nl/product/avanz-stevia-natuurlijke-zoetstof/