Posted on

Haal jij het beste uit je thee?

Bij Riedel in Oostenrijk worden sinds 1756 kristallen wijnglazen gemaakt die perfect afgestemd zijn op het drinken van specifieke soorten wijn. Door hun vorm zorgen deze glazen voor een optimaal genot van de wijn.

Voor thee gaan we nog niet zo ver maar bovenstaande geeft wel aan dat de vorm, de afmeting, en het materiaal van een theekopje ook een grote invloed heeft op de smaakervaring van de thee die je er uit drinkt.
Porseleinen kopje rood 135 ml
Hoe dunner de rand van het kopje, hoe beter de thee vloeit en zich verspreidt over je smaakpapillen. Met een bredere bovenste helft en een smalle basis, is de klassieke vorm beter in het koelen van je thee. Een kopje met rechte zijkanten of naar binnen gebogen, houdt het aroma beter vast. In beide gevallen is het dus goed als het kopje niet te groot is. Mijn ervaring is ook dat je van kleinere kopjes met meer aandacht drinkt waardoor je meer van de thee geniet.
Porseleinen theekopje 100ml
Wanneer je regelmatig verschillende soorten thee drinkt (uit dezelfde kopjes en theepot) is het ook van belang dat de oppervlakte glad is (porselein) en niet poreus. Poreus materiaal neemt het aroma van de thee op en vermengt dit dan weer met die van een volgende thee.

Deze week hebben we ons assortiment uitgebreid met 7 verschillende porseleinen theekopjes en en 3 theepotten om het allerbeste uit je thee te kunnen halen:

Theekopjes: https://www.biologischethee.nl/product-category/accessoires/theekopjes/
Theepotten: https://www.biologischethee.nl/product-category/accessoires/theepotten/

Geniet ervan!