Posted on

Moeite met in slaap vallen?

Biologische kamilleKamille is bijzonder effectief om je slaperig te maken vanwege de (natuurlijke) chemische structuur. Het plantenextract bevat apigenine, een verbinding die slaperigheid veroorzaakt wanneer het zich bindt aan de GABA-receptoren in de hersenen.

GABA-receptoren zijn dezelfde receptoren die binden aan benzodiazepinen, die vaak worden gebruikt als anti-angst medicijnen omdat ze een kalmerend effect hebben. Evenzo, wanneer het apigenine in kamille zich bindt aan GABA-receptoren, heeft het een kalmerend en ontspannend effect – daarom kan kamillethee je slaperig maken.

Onderzoeken hebben aangetoond dat het drinken van kamillethee een nuttige natuurlijke behandeling kan zijn voor slaapproblemen. Een studie uit 2015 onderzocht bijvoorbeeld 80 vrouwen met een slechte slaapkwaliteit die onlangs waren bevallen, en ontdekte dat degenen die kamillethee dronken minder symptomen van onvoldoende slaap hadden.

Neem ongeveer 3 kwartier voor het slapengaan een kopje kamillethee. Dat geeft je lichaam voldoende tijd om de thee te metaboliseren en haar werking te laten doen.

Proberen? Bestel nu topkwaliteit biologische kamille van een klein Griekse agrarische collectief: https://www.biologischethee.nl/product/kamille-van-aftagi-bio/