Heerlijke ontbijt tip van Sofie!
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150 ℃ en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Smelt de kokosolie op een laag pitje en haal de pan van het vuur. Voeg hier vanille extract en agavesiroop aan toe.
Meng de havervlokken, gemberpoeder, sinaasappelschil, amandelstukjes en het snufje zout.
Giet hier het kokosolie mengsel overheen en roer net zo lang tot alle droge ingrediënten bedekt zijn met kokosolie.
Verdeel dit mengsel in een gelijke laag over de bakplaat en bak voor circa 22 a 27 min. goudbruin.
Haal de granola uit de oven en laat de plaat in zijn geheel afkoelen voor dat je de granola in stukken breekt.
Meng als laatste de cranberries, Earl Grey en Lapsang Souchong door de granola.
Bewaar de granola zodra het afgekoeld is in een luchtdichte pot op een donkere plek om het knapperig te houden.
Serveer tip!
Lekker in combinatie met yoghurt en perzik of met (plantaardige) melk en stukjes peer.
Ingrediënten:
50 gram kokosolie
75 gram agavesiroop (kan vervangen worden door bijvoorbeeld honing of ahornsiroop)
1 theelepel vanille extract
200 gram havervlokken
1 theelepel gemberpoeder
Snufje zout
50 gram amandel stukjes of amandelschaaf
50 gram gedroogde cranberry
10 gram Lapsang Souchong
10 gram Earl Grey
Rasp van 1 Sinaasappel