Posted on

Chocolade-amandelcake met chai stoofperen en kokosganache

Sofie heeft een waanzinnig lekkere cake gebakken met Chai Masala Hot Spices. Hieronder het recept:

 Bereiding:

Breng een liter water in een pan aan de kook met 15 gram Chai Masala Hot Spices (in een thee-ei of een groot papieren filter met een knoop erin).

Schil de peren, snijd ze doormidden en verwijder het klokhuis.

Kook de peren voor minstens 15 minuten in de chai, zet het vuur uit en laat ze afkoelen in de chai. Dit kan eventueel ook een dag of twee van tevoren, zo kunnen de peren extra lang marineren en al die heerlijke smaken van de chai absorberen.

Laat de peren volledig afkoelen.

Verwarm de oven voor op 170 ℃.

Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de randen in.

Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met 30 gram suiker.

Meng in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker en de gesmolten kokosolie.

Voeg hier nu de amandelmeel, bloem en cacaopoeder aan toe en meng het goed door elkaar.

Schep hier voorzichtig 1/3 van de opgeklopte eiwitten doorheen tot het mengsel wat losser wordt en schep vervolgens ook de rest van de eiwitten door het mengsel tot er geen grote witte vlokken te zien zijn.

Schenk het beslag in de bakvorm en bak voor 25 a 30 minuten of tot dat als je een satéprikker in het midden van de cake prikt en hij er droog uit komt.

Laat de cake volledig afkoelen.

Smelt de chocolade en de kokosmelk au baîn-marie en roer ze goed door elkaar.

Schenk de kokosganache over de cake en laat het even opstijven in de koelkast.

Snijd de stoofperen in plakjes en leg ze als waaiers bovenop de ganache.

Ingrediënten:

  • 3 peren

  • 15 gram Chai Masala Hot Spices

  • 4 eieren

  • 100 gram suiker

  • 10 gram kokosolie of boter, gesmolten

  • 75 gram amandelmeel

  • 60 gram bloem (of havermeel om het glutenvrij te maken!)

  • 15 gram cacaopoeder

  • 100 gram pure chocolade

  • 80 ml. / 75 gram kokosmelk