Posted on Leave a comment

Thee voor koffieliefhebbers

Je kent ze wel, die mensen die als je ze thee aanbiedt bijna verontschuldigend vragen of koffie ook een optie is. Geen probleem natuurlijk maar je wilt ze zo graag ook van thee laten genieten.

Hieronder een aantal theesoorten waarmee je ze wellicht kan verrassen omdat ze heel anders zijn dan wat men over het algemeen verwacht van een thee.

Lapsang Souchong (Bio)

Lapsang Souchong wordt ook wel gerookte thee genoemd. Na oxidatie wordt deze thee in bamboemanden gedroogd boven brandend naaldhout. Hierbij wordt een sterke rooksmaak ontwikkeld.

Black Chai (Bio)

Traditionele Indiase thee met kruidige specerijen die de tong als een kleurrijke mandala bespelen. Warm of koud te drinken. Heerlijk met melk en honing. ZONDER toegevoegde suikers of andere zoetstoffen.

China Yunnan FOP (Bio)

Een licht bloemige thee met een rokerige hint en een krachtige afdronk.

Assam Bherjan TGFOP (Bio)

Op zuivere wijze verwerkte bladthee, die je met zijn krachtige en toch aromatische noot zal verleiden. Levendig, zacht en aangenaam. Bijzonder lekker met melk of slagroom.

Russian Breakfast Melange (Bio)

Een robuuste delicatesse! Rokerige top ‘Breakfast tea met  Yunnan OP, China Oolong, Assam BOP en Lapsang Souchong als ingrediënt.

China Puh Erh (Bio)

Puh Erh (ook pu’er of pu-erh). Deze thee uit de Yunnan provincie heeft een milde gerookte en aardachtige smaak en is in het westen vooral populair als ‘afslankthee’.

Misschien wil je ze zelf ook een keer proberen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *