Posted on Leave a comment

Moois uit Griekenland

Vrijdag kregen wij een zending binnen met de nieuwe oogst van bergthee en andere kruiden verbouwd door Katerina & Kostas op hun land in Griekenland. Het ziet er, als gewoonlijk,  fantastisch uit en ruikt en smaakt weer heerlijk. Hieronder een overzicht van de nieuwe oogst en nog een beetje van de vorige die er niet voor onder doet:

Griekse Bergthee

In Griekenland en Turkije word bergthee, die vol zit met natuurlijke antioxidanten, gebruikt om de spijsvertering te ondersteunen, de bloedsomloop te stimuleren en het lichaam te helpen bij verkoudheid en hoesten. Het helpt de cholesterol te verlagen en is ook gewoon een heerlijke milde kruidenthee.

Verveine

Rustgevend, bevordert de spijsvertering en goed voor het zenuwstelsel. Heerlijk frisse citroensmaak. Vriendelijk en zoetig. Tip: ijsthee!

Oregano

Een ongekend aromatische oregano ambachtelijk verbouwd op een klein stukje land aan de voet van de Olympus in Griekenland.

Heerlijk in Italiaanse en Griekse gerechten maar ondersteund ook het immuunsysteem, bevorderd de spijsvertering, heeft een verzachtende invloed op de luchtwegen en goed bij een hoog cholesterol niveau.

Bergthee Fris & Kruidig

Voor Bergthee Fris & Kruidig zijn naast Griekse Bergthee ook bergmunt, rozemarijn, laurier, goudsbloem en korenbloem geplukt.

Bergthee Fris & Bloemig

Voor Bergthee Fris & Bloemig zijn naast Griekse Bergthee ook verveine, melisse, scharlei en malva geplukt. Resultaat: een heerlijke fris en ‘bloemige’ drank.

Bergthee Zuiverend

Voor Bergthee Zuiverend zijn naast Griekse Bergthee ook Griekse salie en scharlei geplukt.

Antibiotisch. Vol met natuurlijke antioxidanten. Ondersteunt de spijsvertering en kalmeert het zenuwstelsel.

Olympus Bergmunt

Handgeplukte Griekse bergmunt met een hint van tijm in de afdronk. Zacht met pit!

Bergmunt heeft antiseptische eigenschappen. Het kan ook helpen bij het spijsverteringsproces en tegen misselijkheid. Beperk het gebruik bij kinderen en tijdens zwangerschap.

Van de vorige oogst hebben wij ook nog de voortreffelijke Salie.
Salie heeft een sterke antibiotische werking De thee van salie wordt o.a. gebruikt tegen bloedend/ontstoken tandvlees en bij keelpijn. Salie kan het zenuwstelsel kalmeren en bevordert de spijsvertering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *