De nieuwe website van BioThee staat online. Alle klantengegevens zijn overgezet. Met het e-mailadres waar we deze mail naartoe hebben gestuurd kun je via https://www.biologischethee.nl/my-account/lost-password/ opnieuw je wachtwoord instellen.
De per 1 januari verhoogde btw hebben wij tot nu toe voor onze rekening genomen. In de nieuwe webwinkel is deze wel verwerkt in de prijzen. De prijzen zijn nu echter ook afgerond op hele of halve Euro’s waardoor sommige prijzen wel een klein beetje hoger zijn maar anderen niet of zelfs wat lager.
Verfrissende ideeën
Hoewel men in landen als India bij de temperaturen die we nu in Nederland en België hebben gewoon warme thee blijft drinken om af te koelen pakken wij hier toch graag iets kouds.
Koud gezette thee uit de koelkast is natuurlijk een optie. Van de bergtheemelanges van Katarina & Kostas maak je heerlijk verkoelende drankjes! Hieronder nog een aantal verfrissende ideeën met matcha (en voor later op de avond een beetje alcohol):
Japan Sencha met vodka en limoen
Ingrediënten:
2 theelepel Japan Sencha (laten trekken in koud water)
3/4 glas water
2 eetlepels gin of vodka (of naar smaak)
1 schijfje limoen
- Laat de thee een half uurtje trekken in koud water.
- Mix met e gin of vodka en voeg een schijfje limoen toe.
Matcha & Banaan Shake
Ingrediënten:
1 theelepel matcha
1 glas melk
1 banaan
Honing
- Mix de Ingrediënten in een blender.
- Voeg eventueel ijsklontjes toe.
Salty Dog Matcha
Ingrediënten:
Sap van een halve grapefruit
2 eetlepels vodka (of naar smaak)
1/3 theelepel zout
3-4 ijsklontjes
1/2 theelepel matcha
- Pers de halve grapefruit.
- Maak de rand van het glas vochtig met de wat sap en dip de rand in het zout.
- Mix vodka, grapefruitsap en matcha in een shaker of met een mixer.
- Giet over de ijsklontjes in het glas en serveer meteen.
Matcha Float
Ingrediënten:
2 theelepels matcha
1/2 kopje heet water
5-6 ijsklontjes
1/2 kopje koude melk
1 bolletje vanille ijs
Honing of andere zoutstof naar smaak
- Mix de matcha en het hete water goed in een hoog glas.
- Voeg de ijsklontjes toe en giet daar langzaam de melk overheen.
- Voeg het bolletje vanille ijs toe en eventueel honing of een ander zoetje naar wens.
- Serveer met een lange lepel.