Posted on

Goed & slecht nieuws uit Griekenland

5 jaar geleden werden wij benaderd door Katerina & Kostas met de vraag of wij geïnteresseerd zouden zijn in hun biologische Griekse Bergthee en andere kruiden. Sindsdien kunnen zij de vraag van onze klanten niet aan. Elk jaar verbouwen ze meer maar elk jaar moeten we circa een half jaar na de oogst voor de meeste van hun kruiden weer ‘nee verkopen’ aan onze klanten omdat de oogst toch weer niet genoeg bleek te zijn.

Sinds een paar jaar verbouwen Katerina & Kostas ook hele mooie eetbare bloemen en zijn daar erg succesvol mee. Dat gunnen we hen van harte maar het maakte ons toch wel een beetje bezorgd. Zouden ze zich op een gegeven moment niet helemaal op de bloemen gaan concentreren en de kruiden opgeven? We hebben hen onze zorgen voorgelegd. Hieronder hun antwoord:

‘Yes you can count on us in the coming years, we are trying to have and cultivate herbs that are more tolerant with our weather conditions.

We love herbs and we do not want to stop cultivating them, so at least for now you do not have to worry.

The only thing is that we are not going to continue with lemon verbena as an individual sale, (not for the mix) because it is very water demanding and with very low yield.’

Hoewel we het natuurlijk erg jammer vinden dat we dit jaar geen verveine meer van Katerina & Kostas kunnen aanbieden begrijpen we hun beslissing wel en zijn we erg blij dat we voor de andere kruiden op hun kunnen blijven rekenen.

Vorig jaar hoorden wij over een ander Grieks stel waar we erg blij van werden: Katerina & Nikos. Vanaf nu gaan we hun prachtige project Home for All maandelijks ondersteunen door 10% van de bruto opbrengst van de verkopen van de kruiden van Katerina & Kostas aan hen te doneren.