Biologische thee van familie Hayashi (Mie district)

Familie Hayashi biologische theetuin

Met de trein duurt het ongeveer anderhalf uur om van Nagoya naar de biologische theetuin van de familie Hayashi te reizen. Het is gelegen in Mie prefecture, niet ver van de kust van de Stille Oceaan.

Iwao Hayashi is een van de voorlopers van de biologische beweging, die zijn idealen volgde door de productie van zijn eigen theetuin al in de jaren ’70 om te zetten van ‘conventioneel’ naar biologische. Andere theetuinen kennen hem goed als een expert op het gebied van natuurlijke manieren om ongedierte te weren uit de plantages – een basis thema in biologische (thee)productie.

Kort na de introductie van het Japanse biologische certificering systeem “yuki-JAS” kwam de heer Hayashi in contact met de bekende certificatie-instelling “JONA” die zorgt voor het certificeringsproces van de theetuin en de productie. Sinds juni 2010 is de hele tuin en de productie van de familie Hayashi gecertificeerd volgens de biologische norm van de EU.

Kimihiko Hayashi – de zoon van Iwao Hayashi – is verantwoordelijk voor de productie van thee van het familiebedrijf. De vader zorgt nog steeds voor alle biologische aspecten van de thee.

De thee van de familie Hayashi draagt een typisch kenmerk: ze zijn “chuu-mushi”. “Fukamushi” betekent “diep stoom”, hetgeen verklaart dat de hete stoom die de fermentatie stopt, langer in contact is met de theebladeren dan gewoonlijk bij Japanse thee: “Asamushi “. “Chuu-mushi”, de stijl van de familie Hayashi ligt ‘tussen beide categorieën in.