Shutaro Hyashi is een vijfde generatie theeverbouwer van de familie Hayashi. Samen met zijn vader en zijn oom runt hij momenteel de theetuin die in 1897 werd opgericht door betovergrootvader Shutaro’s op de top van een plateau aan de voet van het Kirishima gebergte. De meeste theevelden van de familie zijn gelegen op een uitgestrekt gebied dat bijna geheel wordt omgeven door bos. Het kleine gebouwtje waarin de thee wordt verwerkt staat op een centrale plek tussen de relatief kleine theevelden. Dit leidt tot zeer korte transportwegen voor de vers geoogste theebladeren, die vervolgens kunnen worden verwerkt zonder sporen van oxidatie. Een verscheidenheid aan theerassen, b.v. Asatsuyu, Yabukita, Kanaya Midori en Zairaishu (zaad geplante theestruiken) vormen de basis voor een grote diversiteit aan theesoorten.
Shutaro’s vader Osamu begon met pesticide vrije teelt in 1993 na dat zijn onbehagen m.b.t. het gebruik van pesticiden in de voorgaande jaren was gegroeid. Shutaro’s vader besloot om stap voor stap over te schakelen naar biologische teelt. Enerzijds de angst voor de negatieve gezondheidseffecten van het spuiten van bestrijdingsmiddelen die verscheidene dagen blijft hangen, en anderzijds de ervaring dat het gewenste effect van de pesticiden bij elke toepassing minder werd.
De vijfde generatie theeverbouwers – Shutaro’s generatie – is opgegroeid met de biologische teelt in de theetuin en gewend aan de ecologische manier van telen en de uitdagingen die deze methoden met zich meebrengen. In vergelijking met de vorige generatie, die veel inspanningen moesten verrichten in de overgang naar biologische teelt, bevindt de vijfde generatie zich in een situatie waarin de biologische teelt vanzelfsprekend is. Deze situatie geeft ook het potentieel voor het creëren van eerste klas thee.
Na zijn afstuderen keerde Shutaro Hayashi terug naar het familiebedrijf. Hij werd de persoon die verantwoordelijk is voor bepaalde theesoorten terwijl zijn oom is nog steeds verantwoordelijk draagt het merendeel van de theesoorten. Ondertussen richt Shutaro’s vader zich op de implementatie van een uitgebreid systeem voor het op een milieuvriendelijke manier omgaan met plagen. Dit geeft Shutaro de vrijheid om gebruik te maken van de kennis die hij opgedaan tijdens zijn studie in het streven naar de perfecte thee. Het is niet verwonderlijk dat hij vooral gebruik maakt van de theestruik van het ras Asatsuyu in deze ambitie, omdat Asatsuyu bekendstaat om zijn natuurlijke zoetheid en de fantastisch groene kleur wanneer de thee getrokken is.
Shutaro is in staat om gebruik te maken van de zeldzame thee verscheidenheid Asatsuyu dankzij kennis van biologische teelt en de enorme hoeveelheid ervaring die de familie over vijf generaties heeft weten te vergaren. Bovendien heeft hij ook de beschikking over eigen verwerkingsmachines die voor de meeste jonge theemakers niet beschikbaar zijn vanwege de hoge investeringskosten die hiervoor noodzakelijk zijn. Dit is de ideale basis voor Shutaro’s manier van werken, omdat hij in staat is om buiten de kaders te denken door re-evalueren van de gebruikelijke methoden van de verwerking en het wijzigen van de tijden en de temperatuur tijdens stomen, walsen en het drogen van de theebladeren.